top of page

76m hoge Theaterbuilding

Bijgewerkt op: 2 feb. 2023

Schuco AWS75 met HC roosters van RENSON

Schuco AWS65, Firestop 60 en ADS80FR


uitvoering in zilverkleurig (blankgeannodiseerd) E6EV1Renovatie Theaterbuilding Antwerpen. Home of The Brain Embassy & many others.


De Theaterbuilding dankt zijn naam aan het Jeugdtheater dat eerder op dezelfde locatie was gevestigd. Tussen 1965 en '96 werd het kantoorgebouw opgetrokken. Het overgrote deel van het gebouw werd destijds door het Ministerie van Financiën, Belgacom en BRTN gebruikt.


Acobo vernieuwde eerst het aluminium schrijnwerk en de beglazing van het 7e hoogste gebouw van Antwerpen. De 76m hoge gevel werd voorzien van nieuwe uitzetramen Schuco AWS75 met raamverluchting high comfort van RENSON. Ook werd er zonwerende beglazing geplaatst.

Naarmate het project vorderde werden ook de binnenwanden voorzien in enerzijds Schuco AWS65 met geluidswerende beglazing 44DB en anderzijds binnenwanden in brandwerende uitvoering Firestop60 en ADS80FR. Telkens met brandwerende en geluidswerende beglazing 44DB.


Een van de vele bewoners is The Brain Embassy. een gezonde, ergonomische en duurzame co-working space. Heb je een vruchtbare, inspirerende omgeving nodig om te groeien. The Brain Embassy zit vol expertise in het ontwerpen van innovatieve oplossingen die passen bij de behoeften van alle soorten hedendaagse werknemers.
(bron www.tijd.be ; www.acobo.be ; www.brainembassy.com ; 📸 acobo)


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page