top of page
 • Facebook
 • Instagram
logo_Tekengebied 1_edited_edited.png
SEARCH RESULTS

52 items gevonden voor ""

Blogposts (44)

 • 76m hoge Theaterbuilding

  Schuco AWS75 met HC roosters van RENSON Schuco AWS65, Firestop 60 en ADS80FR uitvoering in zilverkleurig (blankgeannodiseerd) E6EV1 Renovatie Theaterbuilding Antwerpen. Home of The Brain Embassy & many others. De Theaterbuilding dankt zijn naam aan het Jeugdtheater dat eerder op dezelfde locatie was gevestigd. Tussen 1965 en '96 werd het kantoorgebouw opgetrokken. Het overgrote deel van het gebouw werd destijds door het Ministerie van Financiën, Belgacom en BRTN gebruikt. Acobo vernieuwde eerst het aluminium schrijnwerk en de beglazing van het 7e hoogste gebouw van Antwerpen. De 76m hoge gevel werd voorzien van nieuwe uitzetramen Schuco AWS75 met raamverluchting high comfort van RENSON. Ook werd er zonwerende beglazing geplaatst. Naarmate het project vorderde werden ook de binnenwanden voorzien in enerzijds Schuco AWS65 met geluidswerende beglazing 44DB en anderzijds binnenwanden in brandwerende uitvoering Firestop60 en ADS80FR. Telkens met brandwerende en geluidswerende beglazing 44DB. Een van de vele bewoners is The Brain Embassy. een gezonde, ergonomische en duurzame co-working space. Heb je een vruchtbare, inspirerende omgeving nodig om te groeien. The Brain Embassy zit vol expertise in het ontwerpen van innovatieve oplossingen die passen bij de behoeften van alle soorten hedendaagse werknemers. (bron www.tijd.be ; www.acobo.be ; www.brainembassy.com ; 📸 acobo)

 • Fan van ROCKFON

  Schuco AWS70.HI, ADS70.HI, FW50.SI RAL 7036 S7 Voor het ROCKFON kantoor en de bijhorende fabriek te Wijnegem werd voor renovatie gekozen met het oog op een optimaal resultaat op het vlak van duurzaamheid, design, brandveiligheid en akoestiek. Acobo verzorgde het buitenschrijnwerk voor aannemer Building Group Jansen en architect ELD Architects. Het kantoor en de fabriek in Wijnegem zijn in 1966 in gebruik genomen en bieden onderdak aan inmiddels 180 medewerkers. Na de volledige renovatie is het kantoor nu een state-of-the-art faciliteit, mede dankzij de oplossingen van de Rockwool Group. Milieu-impact minimaliseren Oudere gebouwen kunnen om verschillende redenen een uitdaging zijn, zowel voor de bewoners als voor het milieu. Het kantoor van Rockfon in Wijnegem was geen uitzondering. Het verouderde pand was niet meer geschikt voor een moderne kantoorruimte en het energieverbruik was te hoog. Om de impact op het milieu te minimaliseren, besloot het bedrijf om te renoveren in plaats van een nieuw kantoor te bouwen. Deze beslissing past perfect bij het doel van de Rockwool Group om het totale energieverbruik in kantoren wereldwijd tegen 2030 met 75% te verminderen. Voor het ROCKFON kantoor en de bijhorende fabriek te Wijnegem werd voor renovatie gekozen met het oog op een optimaal resultaat op het vlak van duurzaamheid, design, brandveiligheid en akoestiek. Op 30 september werd het nieuwe kantoor geopend door Vlaams minister-president Jan Jambon en Odd Sinding, ambassadeur van Denemarken, samen met Parik Chopra, Managing Director van Rockfon Europa en Azië. (bron www.rockfon.be, www.acobo.be)

 • Is het nu 70, 75 of 90 ?

  3 raamtypes op een rij Schüco kenmerkt zijn systemen aan de hand van de inbouwdiepte. “70” is 70mm, “75” 75mm en “90” 90mm inbouwdiepte. Hoe groter het cijfer, hoe beter ook de thermische isolatie of U-waarde. U-waarde AWS 70 >> U-waarde = 1,5 🌞 AWS 75 >> U-waarde = 0,92 🌞🌞 AWS 90 >> U-waarde = 0,71🌞🌞🌞 Het Schüco raam AWS 70 heeft een inbouw diepte van 70 mm en is voorzien van 3 kamers. Het profiel is thermisch onderbroken, wat inhoudt dat de buitenzijde en binnenzijde zijn uitgevoerd in aluminium met daartussen een glasvezelversterkte polyamide profiel. Dit voorkomt dat het profiel een koudebrug is voor uw woning. De vorm van de profielen laat toe om slanke maar duurzame raamconstructies te creëren. Met een U-waarde van 1,5 kan dit profiel voldoen aan de huidige minimum normen. Wil je een betere thermische isolatie of een lagere U-waarde dan kan je kiezen voor het Schüco AWS 75 systeem. Van buitenkant profiel tot binnenkant profiel meten we hier over de 3 kamers 75 mm. De U-waarde van 0,92 zorgt voor een economische en ecologische meerwaarde van uw buitenschil. Alle combinaties en toepassingen zoals bij het 70 systeem zijn perfect mogelijk met deze AWS 75. Met het aluminium raam Schüco AWS 90.SI+ (Super Insulation) worden de voordelen van aluminium gekoppeld aan geavanceerde thermische isolatie. Met een U-waarde van 0,71 haalt het systeem het niveau van „Passiefhuis“. Bovendien reageert Schüco met de nieuwe generatie AWS 90.SI+ Green op de strengere richtlijnen en zorgt voor hoge CO2-besparingen in de bouwsector. Hierbij worden toekomst gerichte ecologische materialen zoals rizinus olie, in de polyamide isoleerstrippen gebruikt. (bronnen : www.schueco.com , 📷 credits Cousteau )

Alles bekijken

Andere pagina's (8)

 • HOME | acobo.be

  Search ARCHITECTURAL POSTS LOOKING FOR THE LOVE ABOUT ACOBO NAME-DROPPING More Love is ALU n eed When your heart's desire is the perfect window acobo.shop voor wie zijn ramen ZO graag ziet Schuco Panorama Design, the new system we're loving at Acobo Panorama Design wanneer je niets maar toch eigenlijk alles wil zien 28 sep. Producten Is het nu 70, 75 of 90 ? 20 Post is niet als leuk gemarkeerd 25 aug. Projecten Patio 25 tentoonstelling 'STILL' 59 Post is niet als leuk gemarkeerd 18 aug. Projecten JUNTOO & EXTERIOO by ACOBOO 30 Post is niet als leuk gemarkeerd 11 jul. Acobo Ivan Lendl vs McEnroe Final 54 Post is niet als leuk gemarkeerd 7 jul. Acobo Happy Summer Holidays ! 23 1 vind-ik-leuk. Post is niet als leuk gemarkeerd 1 29 mei Acobo Win een weekend in de stad van "LOVE", Parijs. 107 Post is niet als leuk gemarkeerd 21 feb. Producten RC2 + AIR = Schuco Open Secure 122 Post is niet als leuk gemarkeerd 14 feb. Projecten Basisschool De Vlindertuin 33 Post is niet als leuk gemarkeerd 19 jan. Projecten Queen Parc 45 Post is niet als leuk gemarkeerd 15 dec. 2021 Acobo Christmas deals 47 Post is niet als leuk gemarkeerd 9 dec. 2021 Projecten Aldi Essen x 2 26 Post is niet als leuk gemarkeerd 29 nov. 2021 Particulieren House W-W 104 Post is niet als leuk gemarkeerd WE WANT MORE ! Looking for the Love! xxx eShop Voor wie zijn ramen zo graag ziet! acobo.shop About ACOBO since 1968 acobo nv / helleven 20 2920 kalmthout / 03.666.61.44 / info@acobo.be

 • Looking For The Love | Acobo Ramen En Deuren | Kalmthout

  Search ARCHITECTURAL POSTS LOOKING FOR THE LOVE ABOUT ACOBO NAME-DROPPING More A / C / O / B O 🏫🏠🏢 #Windowtailors since 1968 ❤️🧡💛💚💙 ramen/deuren/aluminium constructies In this work-pioneering video artist Pipilotti Rist flattens her face against glass, which was shown in Times Square in 2000 and again more recently in 2017 as a multichannel edition of the original piece. #pipilottirist #loveisaluneed #acobo #windowtailors #contemporaryart #jetaimemoinonplus Looking for ALU-love? Contact us, xx info@acobo.be +32 3 666 61 44 acobo nv Helleven 20 2920 Kalmthout First Name Last Name Email Message Submit Thanks for submitting! Newsletter subscription We promise you regular schots of architecture, projects and technical information Keep me posted Thans for submitting! © 2021 by ACOBO, all rigths reserved. Proudly created by Cousteau. Love is Alu need. Privacy Policy General terms and Conditions

Alles bekijken
bottom of page