top of page
SEARCH RESULTS

59 items gevonden voor ""

 • 2 = 1 + zonlicht

  Schuco AWS 70HI, FWS50, ADS 75SI RAL 3011 S7, geanodiseerd E6/EV1 Een wenteltrap, betonnen vloeren en aluminium schrijnwerk kenmerken deze renovatie van een vervallen rijhuis. Oorspronkelijk bestaande uit twee gestapelde appartementen, werd de ruimtes gerenoveerd tot een eengezinswoning, waarbij nog een extra verdieping werd toegevoegd om het gebouw in lijn te brengen met het straatbeeld en het interieur te maximaliseren. Door aluminium ramen te integreren en veel licht binnen te laten, werd een gevoel van openheid gecreëerd. Met een breedte van 4,75 meter en een lengte van 16 meter kreeg Memo Architectuur de opdracht om licht naar de donkerdere gebieden in het midden van de woning te brengen. Om dit aan te pakken, werd de verticale circulatie naar het centrum van de woning verplaatst om te fungeren als een lichtschacht, aangevuld met ronde dakramen en grote openingen aan de voor- en achterkant van het gebouw. Een gebogen, betonnen bovenverdieping herbergt een leefruimte die uitkijkt over het keukengedeelte beneden, met vloer-tot-plafond ramen die zowel zonlicht binnenlaten als uitzicht op de tuin bieden. Ook DEZEEN liet deze renovatie niet ongemerkt. https://www.acobo.be/post/dezeen-gezien (📸 credits Evenbeeld, Memo Architectuur)

 • Dezeen Gezien ?

  Schuco AWS 70HI, FWS50, ADS 75SI RAL 3011 S7, geanodiseerd E6/EV1 ga naar DEZEEN meer info over dit project : https://www.acobo.be/post/2-1-zonlicht

 • Origami

  Vouwschuifdeuren Schuco AS FD 90.HI en AS FD75 Grondlegger origami Akira Yoshizawa wordt gezien als de grondlegger van het moderne origami. Hij ontwikkelde meer dan 50.000 ontwerpen. Enkele honderden daarvan zijn terug te vinden in zijn origami-boeken. De Japanner werd geboren op 14 maart 1911 in Kaminokawa en leerde zichzelf op jonge leeftijd al origami. Toen hij als technisch tekenaar leerlingen moest onderwijzen, gebruikte hij geregeld origami om zijn leerlingen geometrische problemen uit te leggen. In 1955 was er in het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn eerste tentoonstelling in het buitenland. Begin jaren tachtig werd de origami-kunstenaar onderscheiden met de Orde van de Rijzende Zon van de Japanse keizer Hirohito. Image source: https://www.flickr.com/photos/origami_vilkas/8101032471/ Origami als inspiratie voor vorm en functie Wie denkt aan elegante manieren om voorwerpen vorm te geven, komt al snel uit bij origami. Veel ontwerpers en modeontwerpers laten zich inspireren door gevouwen vormen of vouwen zelf om tot een ontwerp te komen. Het Nestlé Chocolate Museum van architect Rojkind Arquitectos. De nauwkeurig geplaatste hoeken en vlakken creëren een dynamisch spel van licht en schaduw. Het gebouw met zijn 300 meter lange gevel, is het eerste chocolade museum in Mexico. Het Bilbao Health Department gebouw met een gevouwen gevel biedt meerdere visuele perspectieven op de straten eronder. Vouwschuifdeuren en origami. Vouwschuifdeuren ofwel harmonicadeuren. Bij deze schuifdeuren kunnen de deurelementen aan de zijkant volledig worden ingeklapt tot smalle, compacte pakketten - meer opening is niet mogelijk! Dus je kunt meteen genieten van een ruime doorgang! Je beslist of de bladpakketten naar binnen of naar buiten gevouwen moeten worden, in één richting of als een soort gordijn naar rechts en naar links. Het maakt niet uit welke openingsmethode je kiest: De vleugels rollen geruisloos op wagens die aan de boven- en onderkant door rails worden geleid. Bovendien heb je de mogelijkheid om snel naar buiten te gaan via een draaideur, zonder dat je de vouwschuifdeur in zijn geheel hoeft te openen. Vouw design, kort uitgelegd. Twee aantrekkelijke systemen, SCHUCO AS FD 90.HI EN AS FD75. Beiden gebaseerd op een thermisch geïsoleerde constructie die een ruime keuze aan typen combineert met een hoge dichtheid. Zo kan aan de meest uiteenlopende eisen worden voldaan. Een optionele vlakke onderdorpel maakt een barrièrevrije toegang mogelijk. Extra comfort wordt geleverd door een draaikip-ventilatievleugel in de vouwvleugel aan de kozijnkant. (bronnen : www.schueco.com, www.rojkindarquitectos.com/work/nestle-chocolate-museum, www.coll-barreu-arquitectos.com )

 • "Love is Alu Need 2"

  a short story by acobo starring Jill, Jack and AWS70HI. Jill lies by the pool, her eyes fixed upon the new black aluminium windows. Lost in her thoughts, she does not notice Jack’s approach behind her. With a sudden splash, he dives into the water, resurfacing for a mere second behind Jill. JACK (smirking) “You missed me, didn’t you? Before Jill can respond, Jack disappears beneath the water. Jill continues to stare at the windows, questioning if Jack was really there ? kijk ook "Love is Alu Need" https://www.acobo.be/post/love-is-alu-need (📷 credits Cousteau & dank aan onze klant)

 • A hole lot of love for golf

  Schuco AWS 70HI, ASS 70BE uitvoering in RAL 9004 De Antwerp International Golf & Country Club heeft een domein van ca.135 hectare met twee volwaardige golfparcours van 18 holes, diverse oefenfaciliteiten, parking en een caddy- en clubhouse. De golfclub wilde zijn gebouwde infrastructuur aanpassen aan de evolutie van de golfsport en het groeiende aantal leden door middel van een nieuw clubshouse en vrijstaand caddyhouse. Architectenbureau HUB tekende het ontwerp uit. Het ontwerp vertrekt vanuit een landschappelijke integratie van beide nieuwe gebouwen. Op harmonieuze wijze worden ze ingevoegd in het bestaande assenstelsel van de historische gebouwen op de site. Het clubhouse werd ontworpen als een samenvoeging van vlakken, zwevend boven het landschap. Clubhouse Het clubhouse bestaat uit twee bouwlagen waarbij de begane grond verdiept ligt en aangezet wordt ten opzichte van het bestaande maaiveld. Op deze manier is het gebouw via de parking eenvoudig te benaderen en kunnen de kleedkamer en ondersteunende functies op discrete wijze ondergebracht worden naast de ontvangstzone, kantoren en shop. Vanaf de zijde van het golfterrein wordt het omliggende landschap zo aangelegd dat de bel-étage naadloos overloopt in het terrein. Hier worden alle verblijfsruimten van het clubhouse ondergebracht. Gelijkwaardige uitstraling Het clubhouse heeft een duidelijk representatief karakter tegenover het caddyhouse dat meer een utilitair gebouw is. Toch werd er gestreefd om het architectuurbeeld en de structuur zo veel mogelijk gelijkwaardig te behandelen en daarmee een evenwaardige uitstraling te bekomen. Dit is belangrijk omwille van de impact die beide gebouwen hebben door hun schaal en positie op de ervaring van de buitenruimte en het omliggende landschap. Beide gebouwen werden ontworpen op basis van een modulaire houten structuur die zorgt voor flexibiliteit en die instaat voor de sculpturaliteit en het ruimtelijke karakter van de gebouwen. Ondanks hun verschillend karakter zijn ze herkenbaar als onderdeel van één harmonieuze ingreep omdat ze naast dit structurele verwantschap ook hetzelfde materiaalgebruik delen. Bent u al in het bezit van onze "loveisaluneed" golfballen ? https://www.acobo.shop/product-page/golfballen-love-is-alu-need (bron HUB, Architecturabe, 📸 HUB)

 • Paviljoen Dullingen

  Schuco AWS75 , FWS50 gordijngevel Schuco ADS75 met vingerbeveiliging, automatische deursluiting en paniekfunctie uitvoering in RAL3013 S7 Een opdracht van AG Vespa, Brebuild en Compagnie O Architecten. In opdracht van Stedelijk Onderwijs Antwerpen werd De Leerexpert Dullingen en MFC Mytyl in Brasschaat gerenoveerd en uitgebreid. De Leerexpert kadert in het buitengewoon onderwijs en voorziet in kleuter-, lager en secundair onderwijs. Om het leertraject van de kinderen uit te breiden, wordt op het achterliggende schoolterrein een polyvalent paviljoen voorzien met een aantal complementaire functies. Het gebouw omvat een kleine turnzaal, een bewegingsatelier en een snoezel-projectieruimte voor het dagelijks oefenen van motoriek en interactie. In tegenstelling tot het dagdagelijkse schoolgebeuren, is het paviljoen een zone waar de kinderen op een zeer gecontroleerde manier aan prikkels worden blootgesteld. Want doorgaans zijn deze kinderen zeer gevoelig voor impulsen van buitenaf. Waar het oude schoolgebouw zich richt op de straat en de nieuwe uitbreiding zich richt naar het landschap, staat het paviljoen echt in het landschap. Het staat los van alles. Het gebouw stelt zich op als derde speler en vervult zo niet alleen programmatorisch, maar ook ruimtelijk een complementaire rol. Doel is om de leefwereld van kinderen met een beperkte mobiliteit zoveel mogelijk te verruimen. Dankzij dit soort duidelijke herkenbare veranderingen in hun omgeving worden de kinderen aan voldoende overgangen en nieuwe ervaringen blootgesteld. Als derde gebouw op de site krijgt het paviljoen een duidelijke eigen identiteit. Eenvoudig en leesbaar, zodat je er naar kan verwijzen als 'het rode gebouwtje'. Vanop afstand leest het gebouw als een rationeel hoofdvolume, dat omwikkeld wordt door een sierlijke, uitwaaierende luifel. Deze bruinrode luifel met kolommenrij bakent de overgangszone naar de binnenruimte af en functioneert als een soort decompressiezone die de nieuwe (binnen)omgeving aankondigt. De overgangszone onder de luifel is functioneel: alle in- en uitgangen zijn verhard, overdekt en volledig integraal toegankelijk. En er kan ook eens onder de luifel geknutseld en gespeeld worden. Hoewel het paviljoen middenin het landschap staat en rondom rond er gelijkwaardig uitziet, krijgt dit een duidelijke luwe zijde naar de buren toe. Aan die zijde zitten enkel nog personeelstoegangen die occasioneel gebruikt worden. De hinder voor de buurt blijft zo tot een minimum beperkt. (bron https://www.agvespa.be/projecten/dullingen-paviljoen,, 📸 acobo)

 • RAAM zkt LOVE.

  Onze ramen zijn op zoek naar een vaste relatie. M/V. Projectmanagers, calculators of plaatsers. Acobo, pionier in aluminiumbewerking kijkt altijd uit naar straffe medewerkers voor hun team. Samenwerkend met de beste hedendaagse architecten en gebruikmakend van de nieuwste technieken bouwde ACOBO, naast vooraanstaande gebouwen, ook een stevige reputatie op. Een reputatie waarmee we werkzekerheid kunnen garanderen aan een even stevige verloning. Want goede medewerkers zijn essentieel en onmisbaar in ons team. Zin om dagelijks werven te managen ? Stuur een email naar vacature@acobo.be met je gegevens en motivatie of kijk eerst even op : http://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/67222708/projectmanager Zin om dagelijks inzicht te hebben in komende bouwprojecten en deze te calculeren ? Stuur een email naar vacature@acobo.be met je gegevens en motivatie of kijk eerst even op : http://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/67282404/calculator Zin om dagelijks de finishing touch op een werf te doen bij het plaatsen ? Stuur een email naar vacature@acobo.be met je gegevens en motivatie of kijk eerst even op : http://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/67283728/plaatser-ramen-en-deuren

 • Wit Canvas

  Een compacte BEN eengezinswoning, met hoge afwerkingsgraad in natuurlijke materialen. uitvoering in Schuco ADS70HI en AWS70HI, RAL9002 mat (bron www.verhamme-devel.be)

 • "Love is Alu Need"

  a short story by acobo starring Jill, Jack and AWS70HI. We see a beautiful house with a swimming pool and stunning aluminium windows reflecting the golden sun. Outside the house, we meet JACK and JILL, a couple in their mid-thirties, who are sitting by the pool, sipping margaritas. JILL (sighs) “I love this place. It’s so beautiful and tranquil.” JACK (looking at the windows) “I know, and those windows. They’re so shiny and new. I think I’m in love with them.” JILL (smiling) “I think I know what you mean. They’re so perfect.” JACK (sarcastic) “Yeah, who needs love when you have aluminium windows like these?” JILL (laughing) “Hey, don’t joke about that. I think I might be in love with them too.” As the days pass, we see the couple spending more time admiring their windows than each other. They even start having intimate moments by the windows. One day, they notice a group of burglars trying to break in through their windows. Jill and Jack quickly realize that they can’t afford to lose their precious windows. What follows is a thrilling action sequence #loveisaluneed #shortstory #byacobo #jillandjack #aws70hi #ass70BE #acobowindowtailors #acobo #schuco (📷 credits Cousteau & dank aan onze klant)

 • GO ! tienerschool Tangram Vilvoorde

  Schuco AWS70HI , FW50+ gordijngevel Schuco ADS70HI met vingerbeveiliging, automatische deursluiting en paniekfunctie uitvoering in RAL7009 mat en RAL2012 mat Een opdracht van Antwerpse Bouwwerken en DMT-architecten. Geen klassieke klassen maar units met verschillende hoeken en kanten. Projectruimtes als amfitheaters, een didactische keuken, labo, crearuimte en STEM-klas. De architectuur van het multifunctionele schoolgebouw ondersteunt ons pedagogisch verhaal volledig. Inclusief schuifaf op het dak! https://www.hln.be/vilvoorde/go-tienerschool-tangr... https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/08/26/nieuwe-tie... (bron www.tangramvilvoorde.be ; 📸 acobo)

 • The Perfect Valentine's Gift

  Is A Lifetime Of Hearts And Flowers Toon je ramen dat je ze graag ziet en geef een Alu Aai Set cadeau ! Het ideale geschenk voor Valentijn ! De onderhoudsset voor gepoederlakte en geanodiseerde aluminium ramen. Zorgvuldig voor u uitgekozen, voor wie zijn ramen ZO graag ziet. deze set omvat : 500ml schoonmaakmiddel 50ml edelstaalreiniger 100ml reiniger voor dichtingen 1 spray voor het smeren van bewegende delen 2 poetsdoeken Bij acobo.shop kan je nog voor veel meer terecht ! Onderdelen voor uw ramen, als ook smeermiddelen, lijmen, .. . Kortom alles wat op en rond het raam gebruikt wordt, vindt u in deze shop. Een defect, een inbraak, of een onderhoud .. via ons vernieuwde naservice portaal bieden wij u de mogelijkheid om snel en eenvoudig de nodige gegevens te verstrekken om u zo een juiste naservice aan te bieden. Heb je nog geen ramen ? Vraag prijs via acobo.offerte en vermeld bij je aanvraag "the Perfect Valentine" . Bij bestelling zorgen wij voor dit perfecte valentijnsgeschenk ! LOVE, Acobo

 • 76m hoge Theaterbuilding

  Schuco AWS75 met HC roosters van RENSON Schuco AWS65, Firestop 60 en ADS80FR uitvoering in zilverkleurig (blankgeannodiseerd) E6EV1 Renovatie Theaterbuilding Antwerpen. Home of The Brain Embassy & many others. De Theaterbuilding dankt zijn naam aan het Jeugdtheater dat eerder op dezelfde locatie was gevestigd. Tussen 1965 en '96 werd het kantoorgebouw opgetrokken. Het overgrote deel van het gebouw werd destijds door het Ministerie van Financiën, Belgacom en BRTN gebruikt. Acobo vernieuwde eerst het aluminium schrijnwerk en de beglazing van het 7e hoogste gebouw van Antwerpen. De 76m hoge gevel werd voorzien van nieuwe uitzetramen Schuco AWS75 met raamverluchting high comfort van RENSON. Ook werd er zonwerende beglazing geplaatst. Naarmate het project vorderde werden ook de binnenwanden voorzien in enerzijds Schuco AWS65 met geluidswerende beglazing 44DB en anderzijds binnenwanden in brandwerende uitvoering Firestop60 en ADS80FR. Telkens met brandwerende en geluidswerende beglazing 44DB. Een van de vele bewoners is The Brain Embassy. een gezonde, ergonomische en duurzame co-working space. Heb je een vruchtbare, inspirerende omgeving nodig om te groeien. The Brain Embassy zit vol expertise in het ontwerpen van innovatieve oplossingen die passen bij de behoeften van alle soorten hedendaagse werknemers. (bron www.tijd.be ; www.acobo.be ; www.brainembassy.com ; 📸 acobo)

bottom of page