top of page
 • Facebook
 • Instagram
logo_Tekengebied 1_edited_edited.png
SEARCH RESULTS

55 items gevonden voor ""

 • A hole lot of love for golf

  Schuco AWS 70HI, ASS 70BE uitvoering in RAL 9004 De Antwerp International Golf & Country Club heeft een domein van ca.135 hectare met twee volwaardige golfparcours van 18 holes, diverse oefenfaciliteiten, parking en een caddy- en clubhouse. De golfclub wilde zijn gebouwde infrastructuur aanpassen aan de evolutie van de golfsport en het groeiende aantal leden door middel van een nieuw clubshouse en vrijstaand caddyhouse. Architectenbureau HUB tekende het ontwerp uit. Het ontwerp vertrekt vanuit een landschappelijke integratie van beide nieuwe gebouwen. Op harmonieuze wijze worden ze ingevoegd in het bestaande assenstelsel van de historische gebouwen op de site. Het clubhouse werd ontworpen als een samenvoeging van vlakken, zwevend boven het landschap. Clubhouse Het clubhouse bestaat uit twee bouwlagen waarbij de begane grond verdiept ligt en aangezet wordt ten opzichte van het bestaande maaiveld. Op deze manier is het gebouw via de parking eenvoudig te benaderen en kunnen de kleedkamer en ondersteunende functies op discrete wijze ondergebracht worden naast de ontvangstzone, kantoren en shop. Vanaf de zijde van het golfterrein wordt het omliggende landschap zo aangelegd dat de bel-étage naadloos overloopt in het terrein. Hier worden alle verblijfsruimten van het clubhouse ondergebracht. Gelijkwaardige uitstraling Het clubhouse heeft een duidelijk representatief karakter tegenover het caddyhouse dat meer een utilitair gebouw is. Toch werd er gestreefd om het architectuurbeeld en de structuur zo veel mogelijk gelijkwaardig te behandelen en daarmee een evenwaardige uitstraling te bekomen. Dit is belangrijk omwille van de impact die beide gebouwen hebben door hun schaal en positie op de ervaring van de buitenruimte en het omliggende landschap. Beide gebouwen werden ontworpen op basis van een modulaire houten structuur die zorgt voor flexibiliteit en die instaat voor de sculpturaliteit en het ruimtelijke karakter van de gebouwen. Ondanks hun verschillend karakter zijn ze herkenbaar als onderdeel van één harmonieuze ingreep omdat ze naast dit structurele verwantschap ook hetzelfde materiaalgebruik delen. Bent u al in het bezit van onze "loveisaluneed" golfballen ? https://www.acobo.shop/product-page/golfballen-love-is-alu-need (bron HUB, Architecturabe, 📸 HUB)

 • Paviljoen Dullingen

  Schuco AWS75 , FWS50 gordijngevel Schuco ADS75 met vingerbeveiliging, automatische deursluiting en paniekfunctie uitvoering in RAL3013 S7 Een opdracht van AG Vespa, Brebuild en Compagnie O Architecten. In opdracht van Stedelijk Onderwijs Antwerpen werd De Leerexpert Dullingen en MFC Mytyl in Brasschaat gerenoveerd en uitgebreid. De Leerexpert kadert in het buitengewoon onderwijs en voorziet in kleuter-, lager en secundair onderwijs. Om het leertraject van de kinderen uit te breiden, wordt op het achterliggende schoolterrein een polyvalent paviljoen voorzien met een aantal complementaire functies. Het gebouw omvat een kleine turnzaal, een bewegingsatelier en een snoezel-projectieruimte voor het dagelijks oefenen van motoriek en interactie. In tegenstelling tot het dagdagelijkse schoolgebeuren, is het paviljoen een zone waar de kinderen op een zeer gecontroleerde manier aan prikkels worden blootgesteld. Want doorgaans zijn deze kinderen zeer gevoelig voor impulsen van buitenaf. Waar het oude schoolgebouw zich richt op de straat en de nieuwe uitbreiding zich richt naar het landschap, staat het paviljoen echt in het landschap. Het staat los van alles. Het gebouw stelt zich op als derde speler en vervult zo niet alleen programmatorisch, maar ook ruimtelijk een complementaire rol. Doel is om de leefwereld van kinderen met een beperkte mobiliteit zoveel mogelijk te verruimen. Dankzij dit soort duidelijke herkenbare veranderingen in hun omgeving worden de kinderen aan voldoende overgangen en nieuwe ervaringen blootgesteld. Als derde gebouw op de site krijgt het paviljoen een duidelijke eigen identiteit. Eenvoudig en leesbaar, zodat je er naar kan verwijzen als 'het rode gebouwtje'. Vanop afstand leest het gebouw als een rationeel hoofdvolume, dat omwikkeld wordt door een sierlijke, uitwaaierende luifel. Deze bruinrode luifel met kolommenrij bakent de overgangszone naar de binnenruimte af en functioneert als een soort decompressiezone die de nieuwe (binnen)omgeving aankondigt. De overgangszone onder de luifel is functioneel: alle in- en uitgangen zijn verhard, overdekt en volledig integraal toegankelijk. En er kan ook eens onder de luifel geknutseld en gespeeld worden. Hoewel het paviljoen middenin het landschap staat en rondom rond er gelijkwaardig uitziet, krijgt dit een duidelijke luwe zijde naar de buren toe. Aan die zijde zitten enkel nog personeelstoegangen die occasioneel gebruikt worden. De hinder voor de buurt blijft zo tot een minimum beperkt. (bron https://www.agvespa.be/projecten/dullingen-paviljoen,, 📸 acobo)

 • RAAM zkt LOVE.

  Onze ramen zijn op zoek naar een vaste relatie. M/V. Projectmanagers, calculators of plaatsers. Acobo, pionier in aluminiumbewerking kijkt altijd uit naar straffe medewerkers voor hun team. Samenwerkend met de beste hedendaagse architecten en gebruikmakend van de nieuwste technieken bouwde ACOBO, naast vooraanstaande gebouwen, ook een stevige reputatie op. Een reputatie waarmee we werkzekerheid kunnen garanderen aan een even stevige verloning. Want goede medewerkers zijn essentieel en onmisbaar in ons team. Zin om dagelijks werven te managen ? Stuur een email naar vacature@acobo.be met je gegevens en motivatie of kijk eerst even op : http://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/67222708/projectmanager Zin om dagelijks inzicht te hebben in komende bouwprojecten en deze te calculeren ? Stuur een email naar vacature@acobo.be met je gegevens en motivatie of kijk eerst even op : http://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/67282404/calculator Zin om dagelijks de finishing touch op een werf te doen bij het plaatsen ? Stuur een email naar vacature@acobo.be met je gegevens en motivatie of kijk eerst even op : http://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/67283728/plaatser-ramen-en-deuren

 • Wit Canvas

  Een compacte BEN eengezinswoning, met hoge afwerkingsgraad in natuurlijke materialen. uitvoering in Schuco ADS70HI en AWS70HI, RAL9002 mat (bron www.verhamme-devel.be)

 • "Love is Alu Need"

  a short story by acobo starring Jill, Jack and AWS70HI. We see a beautiful house with a swimming pool and stunning aluminium windows reflecting the golden sun. Outside the house, we meet JACK and JILL, a couple in their mid-thirties, who are sitting by the pool, sipping margaritas. JILL (sighs) “I love this place. It’s so beautiful and tranquil.” JACK (looking at the windows) “I know, and those windows. They’re so shiny and new. I think I’m in love with them.” JILL (smiling) “I think I know what you mean. They’re so perfect.” JACK (sarcastic) “Yeah, who needs love when you have aluminium windows like these?” JILL (laughing) “Hey, don’t joke about that. I think I might be in love with them too.” As the days pass, we see the couple spending more time admiring their windows than each other. They even start having intimate moments by the windows. One day, they notice a group of burglars trying to break in through their windows. Jill and Jack quickly realize that they can’t afford to lose their precious windows. What follows is a thrilling action sequence #loveisaluneed #shortstory #byacobo #jillandjack #aws70hi #ass70BE #acobowindowtailors #acobo #schuco (📷 credits Cousteau & dank aan onze klant)

 • GO ! tienerschool Tangram Vilvoorde

  Schuco AWS70HI , FW50+ gordijngevel Schuco ADS70HI met vingerbeveiliging, automatische deursluiting en paniekfunctie uitvoering in RAL7009 mat en RAL2012 mat Een opdracht van Antwerpse Bouwwerken en DMT-architecten. Geen klassieke klassen maar units met verschillende hoeken en kanten. Projectruimtes als amfitheaters, een didactische keuken, labo, crearuimte en STEM-klas. De architectuur van het multifunctionele schoolgebouw ondersteunt ons pedagogisch verhaal volledig. Inclusief schuifaf op het dak! https://www.hln.be/vilvoorde/go-tienerschool-tangr... https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/08/26/nieuwe-tie... (bron www.tangramvilvoorde.be ; 📸 acobo)

 • The Perfect Valentine's Gift

  Is A Lifetime Of Hearts And Flowers Toon je ramen dat je ze graag ziet en geef een Alu Aai Set cadeau ! Het ideale geschenk voor Valentijn ! De onderhoudsset voor gepoederlakte en geanodiseerde aluminium ramen. Zorgvuldig voor u uitgekozen, voor wie zijn ramen ZO graag ziet. deze set omvat : 500ml schoonmaakmiddel 50ml edelstaalreiniger 100ml reiniger voor dichtingen 1 spray voor het smeren van bewegende delen 2 poetsdoeken Bij acobo.shop kan je nog voor veel meer terecht ! Onderdelen voor uw ramen, als ook smeermiddelen, lijmen, .. . Kortom alles wat op en rond het raam gebruikt wordt, vindt u in deze shop. Een defect, een inbraak, of een onderhoud .. via ons vernieuwde naservice portaal bieden wij u de mogelijkheid om snel en eenvoudig de nodige gegevens te verstrekken om u zo een juiste naservice aan te bieden. LOVE, Acobo

 • 76m hoge Theaterbuilding

  Schuco AWS75 met HC roosters van RENSON Schuco AWS65, Firestop 60 en ADS80FR uitvoering in zilverkleurig (blankgeannodiseerd) E6EV1 Renovatie Theaterbuilding Antwerpen. Home of The Brain Embassy & many others. De Theaterbuilding dankt zijn naam aan het Jeugdtheater dat eerder op dezelfde locatie was gevestigd. Tussen 1965 en '96 werd het kantoorgebouw opgetrokken. Het overgrote deel van het gebouw werd destijds door het Ministerie van Financiën, Belgacom en BRTN gebruikt. Acobo vernieuwde eerst het aluminium schrijnwerk en de beglazing van het 7e hoogste gebouw van Antwerpen. De 76m hoge gevel werd voorzien van nieuwe uitzetramen Schuco AWS75 met raamverluchting high comfort van RENSON. Ook werd er zonwerende beglazing geplaatst. Naarmate het project vorderde werden ook de binnenwanden voorzien in enerzijds Schuco AWS65 met geluidswerende beglazing 44DB en anderzijds binnenwanden in brandwerende uitvoering Firestop60 en ADS80FR. Telkens met brandwerende en geluidswerende beglazing 44DB. Een van de vele bewoners is The Brain Embassy. een gezonde, ergonomische en duurzame co-working space. Heb je een vruchtbare, inspirerende omgeving nodig om te groeien. The Brain Embassy zit vol expertise in het ontwerpen van innovatieve oplossingen die passen bij de behoeften van alle soorten hedendaagse werknemers. (bron www.tijd.be ; www.acobo.be ; www.brainembassy.com ; 📸 acobo)

 • Fan van ROCKFON

  Schuco AWS70.HI, ADS70.HI, FW50.SI RAL 7036 S7 Voor het ROCKFON kantoor en de bijhorende fabriek te Wijnegem werd voor renovatie gekozen met het oog op een optimaal resultaat op het vlak van duurzaamheid, design, brandveiligheid en akoestiek. Acobo verzorgde het buitenschrijnwerk voor aannemer Building Group Jansen en architect ELD Architects. Het kantoor en de fabriek in Wijnegem zijn in 1966 in gebruik genomen en bieden onderdak aan inmiddels 180 medewerkers. Na de volledige renovatie is het kantoor nu een state-of-the-art faciliteit, mede dankzij de oplossingen van de Rockwool Group. Milieu-impact minimaliseren Oudere gebouwen kunnen om verschillende redenen een uitdaging zijn, zowel voor de bewoners als voor het milieu. Het kantoor van Rockfon in Wijnegem was geen uitzondering. Het verouderde pand was niet meer geschikt voor een moderne kantoorruimte en het energieverbruik was te hoog. Om de impact op het milieu te minimaliseren, besloot het bedrijf om te renoveren in plaats van een nieuw kantoor te bouwen. Deze beslissing past perfect bij het doel van de Rockwool Group om het totale energieverbruik in kantoren wereldwijd tegen 2030 met 75% te verminderen. Voor het ROCKFON kantoor en de bijhorende fabriek te Wijnegem werd voor renovatie gekozen met het oog op een optimaal resultaat op het vlak van duurzaamheid, design, brandveiligheid en akoestiek. Op 30 september werd het nieuwe kantoor geopend door Vlaams minister-president Jan Jambon en Odd Sinding, ambassadeur van Denemarken, samen met Parik Chopra, Managing Director van Rockfon Europa en Azië. (bron www.rockfon.be, www.acobo.be)

 • Een nieuwe wereld van bijen, ramen en deuren.

  🐝🐝🐝 Renovatie van het bezoekerscentrum De Vroente en het aanpalende Bijenteeltmuseum te Kalmthout SCHUCO AWS70 De Vroente is een educatief centrum dat educatie en vorming rond milieu, natuur en duurzame ontwikkeling stimuleert en ondersteunt. Het is ook het bezoekerscentrum van het Grenspark Kalmthoutse Heide. Het bestaande gebouw werd opgericht in de jaren ’90 en de gevel is aan renovatie toe. Doel van deze renovatiewerken is een energetische renovatie met duurzame materialen en een toegankelijk en innovatief educatie- en bezoekerscentrum. Het profieltype AWS70 van Schuco biedt hier een unieke combinatie van duurzaamheid, functionaliteit en veiligheid als oplossing. (bron: www.sanderlaureys.be , www.kalmthout.be/info/de-vroente/)

 • Is het nu 70, 75 of 90 ?

  3 raamtypes op een rij Schüco kenmerkt zijn systemen aan de hand van de inbouwdiepte. “70” is 70mm, “75” 75mm en “90” 90mm inbouwdiepte. Hoe groter het cijfer, hoe beter ook de thermische isolatie of U-waarde. U-waarde AWS 70 >> U-waarde = 1,5 🌞 AWS 75 >> U-waarde = 0,92 🌞🌞 AWS 90 >> U-waarde = 0,71🌞🌞🌞 Het Schüco raam AWS 70 heeft een inbouw diepte van 70 mm en is voorzien van 3 kamers. Het profiel is thermisch onderbroken, wat inhoudt dat de buitenzijde en binnenzijde zijn uitgevoerd in aluminium met daartussen een glasvezelversterkte polyamide profiel. Dit voorkomt dat het profiel een koudebrug is voor uw woning. De vorm van de profielen laat toe om slanke maar duurzame raamconstructies te creëren. Met een U-waarde van 1,5 kan dit profiel voldoen aan de huidige minimum normen. Wil je een betere thermische isolatie of een lagere U-waarde dan kan je kiezen voor het Schüco AWS 75 systeem. Van buitenkant profiel tot binnenkant profiel meten we hier over de 3 kamers 75 mm. De U-waarde van 0,92 zorgt voor een economische en ecologische meerwaarde van uw buitenschil. Alle combinaties en toepassingen zoals bij het 70 systeem zijn perfect mogelijk met deze AWS 75. Met het aluminium raam Schüco AWS 90.SI+ (Super Insulation) worden de voordelen van aluminium gekoppeld aan geavanceerde thermische isolatie. Met een U-waarde van 0,71 haalt het systeem het niveau van „Passiefhuis“. Bovendien reageert Schüco met de nieuwe generatie AWS 90.SI+ Green op de strengere richtlijnen en zorgt voor hoge CO2-besparingen in de bouwsector. Hierbij worden toekomst gerichte ecologische materialen zoals rizinus olie, in de polyamide isoleerstrippen gebruikt. (bronnen : www.schueco.com , 📷 credits Cousteau )

 • Patio 25 tentoonstelling 'STILL'

  presenteert Veilinghuis Bernaerts, Amber Leys, Birgit Stulens, Klaar Prims en SCHUCO ASS 80 FD In de binnentuin van veilinghuis Bernaerts opende Patio 25, een pop-upzomerbar. Van 11 augustus tot 4 september, open elke donderdag en vrijdag vanaf 18u en zaterdag en zondag vanaf 14u. De naam Patio 25 slaat op de verborgen binnentuin, die schuilgaat achter Museumstraat 25. Die binnenruimte met een Japanse kerselaar omgeven door wilde wingerd kwam er na de ingrijpende verbouwingen van het veilinghuis tien jaar geleden toen de foyer van de oude cinemazaal werd gesloopt. De tuin, gescheiden door een vouwschuifdeur ASS80FD, brengt daglicht in alle omliggende zalen en wordt ook geregeld voor recepties gebruikt. Er zit niet alleen muziek in Patio 25, maar ook kunst. Eerst toont Karin Borghouts foto’s die ze maakte bij de lange restauratie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en Rudy Trouvé presenteert recente werken. Daarna stellen Amber Leys, Birgit Stulens en Klaar Prims tentoon. Vanavond 25/08 ontvangt Patio 25 geïnteresseerden vanaf 18u voor de opening van de nieuwe tentoonstelling STILL. Zaterdag 27/08 speelt Sailah Soundsystem vanaf 14u een 10 uur durende set. 👉 Museumstraat 25, Antwerpen meer info Veilinghuis Bernaerts en Patio25 : https://www.bernaerts.eu meer info over dit project : https://www.acobo.be/post/veilinghuis-bernaerts ( bron : Veilinghuis Bernaerts en GVA) #amber_leys #birgitstulens_photography #klaarprims.be #still #sailah_soundsystem #schueco #bernaerts.auctioneers #patio25 #ASS80FD #windowtailors #acoboprojects #loveisaluneed

bottom of page