top of page

PLANET vs PLASTICS

World Earth Day


( 📸 credits Rankin)


Vandaag is het World Earth Day, een belangrijke dag die ons herinnert aan het belang van milieubescherming en duurzaamheidThema van dit jaar:'Planet vs. Plastics'. Iets waar we bij ACOBO ook veel belang aan hechten. Tegen 2040 gaan we samen voor 60x minder plastic wereldwijd!


In de loop van de afgelopen jaren hebben we dan ook allerlei initiatieven genomen.  Van onze productie tot plaatsing, wij zijn op een missie om een nog duurzamere bouwpartner te worden.


Wist je dat PVC-U-componenten (staven, isolatoren, tochtstrippen enz.) worden gemaakt van gerecycled materiaal en worden geleverd met het geaccrediteerde VinylPlus®-productlabel.


Doe met ons mee en zet concrete stappen naar een groenere toekomst!SCHÜCO CARBON CONTROL

Schüco Carbon Control maakt het voor ons mogelijk om de CO₂-uitstoot in geplande bouwschillen (ramen, deuren en gevels) te verminderen met toekomstbestendige oplossingen met behulp van nieuwe CO₂-arme materialen en hybride constructies.

Dit stelt ons in staat om tijdens de bouwfase actief de CO2-voetafdruk van het betreffende gebouw te beheersen en bovendien de juiste voorwaarden te scheppen voor een klimaat-geoptimaliseerde of klimaatneutrale exploitatie van het gebouw.GLAS als DUURZAAM MATERIAAL

Glas is een uniek bouwmateriaal daar het natuurlijk licht en zonnewarmte kan binnenlaten. Door toegevoegde waarde kunnen glasproducten energieverbruik zowel voor verwarming, koeling of kunstlicht verminderen en een belangrijke rol spelen in duurzame architectuur.

Glas heeft een positieve impact op mens en planeet. Als echt duurzaam materiaal staat het centraal in duurzame architectuur.

AGC Glass Europe wil de doelstelling van de AGC Groep bereiken om tegen 2050 koolstofneutraal glas te produceren en de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 30% te verminderen.PLASTIC MONSTER

De gerenommeerde Britse fotograaf Rankin bundelt zijn krachten met de milieunon-profitorganisatie Surfrider Foundation om "The 'Plastic Monster" te creëren. Het beeldhouwwerk waarschuwt mensen voor de gevaren van ongerecycled plastic afval. Digitale kaarten van de Plastic Monster zijn te koop en de opbrengst gaat naar de strijd voor plasticvrije oceanen.

"Onze oceanen en kustlijnen stromen over van plastic. Het is een crisis van een enorm niveau en het is aan ons om dringend actie te ondernemen. Door te doneren aan Surfrider kunnen we verdere schade aan onze zeebewoners voorkomen en de Plastic Monster voorgoed een halt toeroepen." - Rankin


Acobo blijft voortdurend verder ontwikkelen , met het oog op nieuwe en milieuvriendelijke alternatieven in ons bouwproces.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page