top of page

2 = 1 + zonlicht

Schuco AWS 70HI, FWS50, ADS 75SI

RAL 3011 S7, geanodiseerd E6/EV1


Een wenteltrap, betonnen vloeren en aluminium schrijnwerk kenmerken deze renovatie van een vervallen rijhuis.

Oorspronkelijk bestaande uit twee gestapelde appartementen, werd de ruimtes gerenoveerd tot een eengezinswoning, waarbij nog een extra verdieping werd toegevoegd om het gebouw in lijn te brengen met het straatbeeld en het interieur te maximaliseren.

Door aluminium ramen te integreren en veel licht binnen te laten, werd een gevoel van openheid gecreëerd.



Met een breedte van 4,75 meter en een lengte van 16 meter kreeg Memo Architectuur de opdracht om licht naar de donkerdere gebieden in het midden van de woning te brengen.

Om dit aan te pakken, werd de verticale circulatie naar het centrum van de woning verplaatst om te fungeren als een lichtschacht, aangevuld met ronde dakramen en grote openingen aan de voor- en achterkant van het gebouw.




Een gebogen, betonnen bovenverdieping herbergt een leefruimte die uitkijkt over het keukengedeelte beneden, met vloer-tot-plafond ramen die zowel zonlicht binnenlaten als uitzicht op de tuin bieden.



Ook DEZEEN liet deze renovatie niet ongemerkt.



(📸 credits Evenbeeld, Memo Architectuur)




Recente blogposts

Alles weergeven

Hozzászólások


A hozzászólások ki vannak kapcsolva.
bottom of page