top of page
ACOBO_LOOP_5.gif
  • Facebook
  • Instagram
logo wit_edited.png

Fan van ROCKFON

Bijgewerkt op: 17 dec. 2022

Schuco AWS70.HI, ADS70.HI, FW50.SI

RAL 7036 S7


Voor het ROCKFON kantoor en de bijhorende fabriek te Wijnegem werd voor renovatie gekozen met het oog op een optimaal resultaat op het vlak van duurzaamheid, design, brandveiligheid en akoestiek.


Acobo verzorgde het buitenschrijnwerk voor aannemer Building Group Jansen en architect ELD Architects.


Het kantoor en de fabriek in Wijnegem zijn in 1966 in gebruik genomen en bieden onderdak aan inmiddels 180 medewerkers. Na de volledige renovatie is het kantoor nu een state-of-the-art faciliteit, mede dankzij de oplossingen van de Rockwool Group.


Milieu-impact minimaliseren

Oudere gebouwen kunnen om verschillende redenen een uitdaging zijn, zowel voor de bewoners als voor het milieu. Het kantoor van Rockfon in Wijnegem was geen uitzondering. Het verouderde pand was niet meer geschikt voor een moderne kantoorruimte en het energieverbruik was te hoog. Om de impact op het milieu te minimaliseren, besloot het bedrijf om te renoveren in plaats van een nieuw kantoor te bouwen. Deze beslissing past perfect bij het doel van de Rockwool Group om het totale energieverbruik in kantoren wereldwijd tegen 2030 met 75% te verminderen.


Voor het ROCKFON kantoor en de bijhorende fabriek te Wijnegem werd voor renovatie gekozen met het oog op een optimaal resultaat op het vlak van duurzaamheid, design, brandveiligheid en akoestiek.


Op 30 september werd het nieuwe kantoor geopend door Vlaams minister-president Jan Jambon en Odd Sinding, ambassadeur van Denemarken, samen met Parik Chopra, Managing Director van Rockfon Europa en Azië.




(bron www.rockfon.be, www.acobo.be)

29 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page