top of page

Interstone

Bijgewerkt op: 24 nov. 2021

Schuco AWS 65

Dit project betreft de nieuwbouw van een magazijn, kantoorruimte met toonzaal en een bijhorende conciërgewoning in de KMOzone ‘De Wijkvelden’ te Lier. De opdrachtgever wenste dit gebouw als visitekaartje voor zijn onderneming te presenteren, waardoor een serene, doch sculpturale voorgevel werd ontworpen. De materialen voor de gevel en buitenaanleg werden gebaseerd op het materialenpakket dat representatief staat voor het bedrijf Interstone. De bewuste keuze voor gezaagde natuurstenen panelen, met roeststrepen als gevolg van het zaagprocédé, sluiten perfect aan bij de houten gevelbekleding, wat een mooi geheel maakt met lichte nuances.

De woning werd gelijkvloers opengehouden naar de tuin, door grote ritmisch geplaatste glaspartijen. De relatie met de groene omgeving werd d.m.v. inpandige terrassen met grote glaspartijen op de verdieping, versterkt zonder in te boeten aan privacy. Het ontwerp van de buitenomgeving werd volledig afgestemd op het kantoor, waardoor de grens tussen binnen en buiten vervaagt en men een maximale oppervlakte verkrijgt om alle verschillende materialen te etaleren. Tussen de toonzaal en de kantoren werd gekozen voor transparante wanden om het contact tussen verkoop en administratie te behouden.

Door de aanwezigheid van zware rolbruggen, in de achtergelegen werkplaats, werd er extra aandacht besteed aan akoestiek, zowel in het ontwerp als bij de uitvoering : een volledige ontdubbeling tussen de wanden tot in de fundering. Duurzaamheid maakt integraal deel uit van het concept en het ontwerp. Duurzaamheid voor wat betreft de technieken met betrekking tot ventilatie, verwarming, koeling, verlichting en energiegebruik, zoals de warmtepompinstallatie volgens water-water-principe en de waterzuiveringsinstallatie die het slib (afkomstig van natuursteenverwerking) van het water afsplitst en dit direct terug inzetbaar maakt voor hergebruik. Op deze manier wordt het grootverbruik van water, wat bij natuursteen verwerkende bedrijven steeds een probleem vormt, sterk gereduceerd. (bron www.ovg.be)12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page