top of page

Is het nu 70, 75 of 90 ?

Bijgewerkt op: 16 dec. 2022

3 raamtypes op een rij


Schüco kenmerkt zijn systemen aan de hand van de inbouwdiepte.

“70” is 70mm, “75” 75mm en “90” 90mm inbouwdiepte. Hoe groter het cijfer, hoe beter ook de thermische isolatie of U-waarde.


U-waarde

AWS 70 >> U-waarde = 1,5 🌞

AWS 75 >> U-waarde = 0,92 🌞🌞

AWS 90 >> U-waarde = 0,71🌞🌞🌞


Het Schüco raam AWS 70 heeft een inbouw diepte van 70 mm en is voorzien van 3 kamers. Het profiel is thermisch onderbroken, wat inhoudt dat de buitenzijde en binnenzijde zijn uitgevoerd in aluminium met daartussen een glasvezelversterkte polyamide profiel. Dit voorkomt dat het profiel een koudebrug is voor uw woning. De vorm van de profielen laat toe om slanke maar duurzame raamconstructies te creëren. Met een U-waarde van 1,5 kan dit profiel voldoen aan de huidige minimum normen.Wil je een betere thermische isolatie of een lagere U-waarde dan kan je kiezen voor het Schüco AWS 75 systeem. Van buitenkant profiel tot binnenkant profiel meten we hier over de 3 kamers 75 mm. De U-waarde van 0,92 zorgt voor een economische en ecologische meerwaarde van uw buitenschil. Alle combinaties en toepassingen zoals bij het 70 systeem zijn perfect mogelijk met deze AWS 75.Met het aluminium raam Schüco AWS 90.SI+ (Super Insulation) worden de voordelen van aluminium gekoppeld aan geavanceerde thermische isolatie. Met een U-waarde van 0,71 haalt het systeem het niveau van „Passiefhuis“.

Bovendien reageert Schüco met de nieuwe generatie AWS 90.SI+ Green op de strengere richtlijnen en zorgt voor hoge CO2-besparingen in de bouwsector.

Hierbij worden toekomst gerichte ecologische materialen zoals rizinus olie, in de polyamide isoleerstrippen gebruikt.


(bronnen : www.schueco.com , 📷 credits Cousteau )


171 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Origami

Flinterdun

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page