top of page

Waterbouwkundig Laboratorium

Bijgewerkt op: 28 nov. 2021

De site van het Waterbouwkundig Laboratorium is een onsamenhangend geheel van gebouwen die dateren uit de jaren 30 en 70. Deze wirwar van verschillende gebouwtypes, waaronder verschillende te krap zijn geworden, zorgt voor een moeilijke samenwerking tussen de verschillende afdelingen.

Daarom wil het Waterbouwkundig Laboratorium inzetten op een renovatie gefocust op verbondenheid en transparantie. Enkele gebouwen worden vervangen door een nieuwe flexibele cluster die zowel publieks- en samenwerking als onafhankelijkheid mogelijk maakt, met oog op duurzaamheid en innovatie. Dit alles wordt verwezenlijkt met de ambitie om niet alleen kantoorgebouw te zijn, maar ook kenniscentrum, laagdrempelig publiek huis en groene plek in een residentiële stadswijk.


Het gevelsysteem – Schüco FW 50 – leent zich tot een eenvoudige verwerking, wat ideaal is voor een project van dergelijke grootte. Daarnaast biedt het gevelsysteem, net zoals het gekozen AWS 70 raamsysteem, een uitstekende isolatie. Dit past helemaal in het energiezuinige verhaal van het Waterbouwkundig Laboratorium. Ook de deurserie – ADS 75 – slaagt erin om een rationele verwerking te combineren met een uitmuntende thermische isolatie. Daarbovenop kan het deursysteem worden gekoppeld aan de gebouwautomatisering én de gebouwveiligheid. In het kader van de publiekswerking zorgt dit deursysteem voor flexibiliteit en laagdrempeligheid, zonder dat er aan veiligheid wordt ingeboet. Zo worden de oude gebouwen met erfgoedwaarde verenigt met de nieuwste technologieën. De nieuwbouw promoot individualiteit en samenwerking; het bevordert transparantie en isolatie. Kortom: het Waterbouwkundig Laboratorium is een fusie van tegenovergestelden, waarin elk element optimaal benut wordt en alles elkaar uiteindelijk complementeert.
66 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page