top of page

House M

Bijgewerkt op: 8 feb. 2022


Renovatieproject


House M is een gebouw dat een renovatie van de oorspronkelijke woning combineert met een gloednieuwe uitbouw. Maar het is meer dan enkel een gebouw: het is een huis met een ziel. Het is het gedroomde huwelijk tussen retro en modern.

Nog voor je de woning betreedt, mag dit al duidelijk wezen. Wanneer je het gebouw benadert, springt de voordeur meteen in het oog. Deze heeft een uitnodigende zalmrode kleur, RAL 2012 mat, die de limited edition gouden deurtrekker uit de jaren 60 extra accentueert. Een goudkleurige knopcilinder complementeert het geheel. Niets leidt af van de retro looks van deze deur dankzij de moderne componenten die erin verwerkt zijn. Het ingebouwde veiligheidsrozet werd subtiel in het vleugoverdekkende paneel ingewerkt, zodat de esthetiek van het geheel tot zijn volste, mooiste recht kan komen. Het gedurfde concept om de deurvleugel te combineren met het gevelsysteem FWS 50 als kaderprofiel is een staaltje van meedenken met de klant. Ten slotte werd er ook gekozen voor een ingewerkte automatische tochtafsluiter om de aansluiting onderaan te garanderen. Bewijs dat isolatie en hedendaags comfort hand in hand kunnen gaan met vintage looks.

Voorts werd de renovatie van de voorgevel uitgevoerd met Royal S ramen. In de achtergevel werd er gekozen voor AWS 70 ramen, ADS 70 deuren en ASS 70.HI schuiframen, dit alles in een zwarte kleur, RAL 9005 mat. Hier worden eveneens moderne componenten moeiteloos gecombineerd met een uniek voorkomen. Tussen het raamwerk werd er terugliggend plooiwerk voorzien. Combineer dit met het gebruik van de limited edition muggenhorren die geïnspireerd werden op het werk van Mondriaan (https://www.acobo.be/post/mondriaan-geïnspireerde-muggenhorren), en de achtergevel werd getransformeerd tot een authentieke streling voor het oog. Ook van binnenuit kan er genoten worden van een mooi uitzicht. De grote glaspartijen achteraan sluiten namelijk zonder profiel aan, maar hebben in de hoeken een glas-op-glas verlijming. Hierdoor wordt een optimale doorkijk gegarandeerd. Daarbovenop is er een ingebouwd veiligheidssysteem in het schuifraam, zodat de vleugel niet per ongeluk met grote snelheid en grote kracht kan dichtklappen. Nogmaals het bewijs dat er geen keuze hoeft gemaakt te worden tussen comfort en veiligheid en uitzicht.

House M is een én-én verhaal. Er werd creatief meegedacht met de klant om te helpen een huis af te leveren dat zowel veilig en goed geïsoleerd is, als een uniek zicht heeft. Het resultaat is een gebouw met modern comfort én authentieke retro elementen. Geïnspireerd door dit prachtige alles? Ons team staat altijd klaar om uw wensen en ideeën vorm te geven. Omdat er geen grenzen hoeven te staan op creativiteit.
(bron Adins-Vanlooveren.be)

96 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page